Papiros-téntás próbálkozásaimat teszem fel erre a blogra.

Archívum

Farkasszem

2008.06.20. 11:57 | NagyMisu | 1 komment

   Kisgyermekként sokszor játszottunk olyat, hogy farkasszemet nézünk: Egy-kettő-háromra elkezdtük meredten bámulni egymás szemét, és aki előbb pislogott, az veszített.
   Később, ahogy nőttünk fel, erről fokozatosan leszoktunk. Annyira, hogy ma már nem is merünk egymás szemébe nézni.    

 

   Mostanában, ahogy sétálgatok az utcán, állok a buszon, vagy várom édesanyámat a bevásárlóközpontban, próbálok az emberekkel „farkasszemet nézni”. Ezt ők nem bírják, és sokféle módon védekeznek, mikor észreveszik, hogy nézem őket:
   Az egyik elkapja tekintetét, és összehúzza magát, hogy ő igazából itt sincs; a másik ugyan nem kapja el a szemét, de hirtelen mögém fokuszál, jelezvén, hogy – tévedés ne essék – ő az előbb sem engem nézett. Van, aki pár másodpercig állja a sarat, aztán lesüti a szemét, de egy pillanatra még visszasandít, hogy ott vagyok-e még, majd, mikor látja, hogy még mindig nézem, felém sem pillant többet. Mások keménynek akarnak tűnni, ezért rám förmednek: „Mit bámulsz?!” – de a szemük már rég máshol jár…
   Eddigi farkasszemnéző pályafutásom során mindössze két emberrel találkoztam, aki sem el nem kapta a szemét, sem fókuszt nem váltott, vagyis nyugodt lélekkel bele tudott nézni a szemembe.
   Mindkét esetben, amikor összeakadt a tekintetünk, a következő gondolatokat véltem kiolvasni „játszótársam” szeméből, melyek az én agyamon is átsuhantak: „Tesztelsz? Jól van, én is… Na, elkapod a szemed? Mert én nem… Te sem? Akkor jó!” És ennél a pontnál egymásra mosolyogtunk.
   Az esetet mindketten kellemes élményként raktároztuk el memóriánkban: mind a ketten megnyertük a játszmát.
   Hát érdemes ezt kihagyni?

2008. 01. 13.

Címkék: farkasszem ezek az emberek...!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagymisu.blog.hu/api/trackback/id/tr97530488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2008.06.20. 12:24:53

Látom, Misu, megkerestél egy nálam okosabb embert... vagy csak kisérleteztél?:-)
süti beállítások módosítása